Lugnet vid vattnet

Jag älskar att vara ute i naturen och fiska. Det är stunder som jag har för mig själv och de blir en paus från den hektiska vardagen. Varje gång jag är ute slås jag av hur vackert och rogivande det är ute vid vattnet. Jag har länge tänkt att jag ska köpa en kamera som jag kan ha med mig när jag är ute och fiskar för att kunna bevara dessa stunder. Göra de till mer än minnen, till något handfast som jag kan återkomma till för att kunna ta lugnet vid vattnet till mig oavsett var jag är. Jag tog äntligen tag i saken och köpte mig en hos Scandinavian Photo, som har ett brett urval av olika kameror. Det ska bli kul att kunna utöka mina fiskedagar med ännu en hobby – det blir som en guldkant på en redan förgylld stund.

En man fiskar vid havet

Bilar i Sverige

Min egen bil gick sönder häromveckan när jag försökte dra ett tungt släp efter den. Fordonet har några år på nacken, men när dragkroken gick sönder insåg jag att det var dags för en ordentlig service. Nu har jag med hjälp av en enastående verkstad fått en ny dragkrok och är redo för nya äventyr! Jag måste dock erkänna att jag började tänka på att köpa en helt ny bil, gärna en mer miljövänlig. Enligt statistik finns det mer än fem miljoner bilar i rörelse i Sverige, men en minoritet av dessa är el- eller hybridmodeller. Jag tror att en hybrid hade passat mig bra så jag kikar lite på vad Toyota har att erbjuda. Ett nytt köp kanske blir aktuellt snart, jag tror att det är viktigt att tänka på att dra sitt strå till stacken när det kommer till miljön.

Elbil vid laddstation

Skapa det hem som jag vill ha

Jag har alltid varit den personen som har köpt min inredning hos det svenska blå-gula möbelvaruhuset, men jag har kommit på att det har gjort att mitt hem har sett ut som precis alla andras. Min byrå är precis samma som alla andra svenskars, likväl som att vi har samma bokhylla, soffa, tallrikar, säng, soffbord och matbord. På senaste tiden har jag därför börjat titta på möbler som är mer unika och som gör att jag kan uttrycka min personlighet och min inredningsstil. hos Norrgavel har jag beställt lite möbler, detta för att ersätta mina gamla med. Jag känner mig väldigt förväntansfull i att börja ändra om här hemma, då jag äntligen kan skapa det hem jag vill ha. Jag funderar dessutom på att måla om i huset, kanske ersätta den vita färgen på alla väggar mot något mer färgglatt. Men jag funderar endast, för jag har fått upp ögonen för senapsgult och petroleum, men vem vet det kanske inte är så snyggt om några år. Så vi får se om det blir ny färg på väggarna, men nya möbler är ju i alla fall beställt.

Turkos soffa vid bokhylla

Kombinera nytta med nöje

Att fiska kan emellanåt vara en ganska stillsam hobby – ibland lite för stillsam. När jag inte har fått napp på ett tag är det lätt att bli uttråkad, men jag har lärt mig att alltid ha något att göra under mina fisketurer. Ibland tar jag med en bok och ofta har jag med mig kaffe och något att äta. Med min kamera kan jag passa på att ta fina foton, men framför allt är mobilen min bästa vän under de tråkigare perioderna av fisket. Jag brukar passa på att kolla upp sådana saker som jag inte har orkat eller hunnit i veckan, så som veckoanalysen, min budget för kommande månad eller nyheter i olika tidningar på nätet. Under tiden placerar jag fiskespöt mellan två stenar eller något annat arrangemang som gör att jag fortfarande kan få napp. Däremot vill jag också säga att just lugnet och väntan på att få napp är en del av charmen med att fiska, så lägg gärna ifrån dig telefonen med jämna mellanrum och ägna dig helhjärtat åt fisket.

Vatten och fiskespö i solnedgång

Jag tänker för mycket

Ibland blir jag så irriterad på mig själv. Jag tänker allt för mycket på saker jag vill göra men jag gör ingenting. Drömmarna kommer och går i mitt huvud och ibland känns det som om jag lever i fantasin. Planer för framtiden byggs i mitt inre men det händer ingenting. Jag ser bekanta säga upp sig från sina jobb, sälja sina ägodelar och ge sig i väg på drömresor. Andra flyr storstaden och flyttar till något litet torp ute i skogen med en dröm om att bli självförsörjande. Gemensamt är att de följer sina drömmar och gör dem till handling. Jag förstår inte varför jag har fastnat och det är som klister under mina skor så jag kommer ingenstans. En dröm jag har haft länge är att flyga luftballong men jag har inte riktigt vågat eller tagit mig för. Därför ska jag redan nu beställa en sådan hos Greatdays. Kanske det blir mitt första steg mot ett mer äventyrligt och spännande liv.

Jag behöver en förändring

I dag har jag funderat lite på mitt liv och jag insåg att jag behöver en förändring. Jag har alltid gillat att arbeta med människor och att försöka förstå logiken i en persons tänkande. Så i dag har jag gjort lite research. Om du googlar jobb specialpedagog dyker det upp mängder av olika förslag på jobb inom yrket. Du hittar allt från låg- och mellanstadielärare till fritidspedagog och kurator. Fritidspedagog skulle jag kunna tänka mig att arbeta som, gärna med barn som behöver extra stöd. Tänk att få vara med och lära dem att dyka.

En man som sträcker ut handen

Från hyresrätt till bostadsrätt

Jag bor i en hyresrätt, men då vi endast är sex lägenheter i byggnaden har vi bestämt oss för att ombilda den till en bostadsrätt. Det här kom vi fram till gemensamt, och alla är nöjda med beslutet. Problemet var bara att ingen av oss var särskilt kunnig inom området.. Vi tog då hjälp av ombildningsexperter, och det tackar jag gud för.

Ombildningsexperterna på Restate hjälper er i hela ombildningsprocessen – från början till slut. Än sålänge har vi inte kommit så långt, men de har redan visat sig vara väldigt professionella och kunniga inom området (till skillnad från oss som bor där), så jag tvekar inte det minsta på att det kommer bli riktigt lyckat till slut!

Har ni haft en bra helg och bra start på veckan? Trots det gråa och trista vädret är jag på toppenbra humör, och jag hoppas att det håller i sig hela veckan ut.

Ombilda från hyresrätt till bostadsrätt

På jobbet!

kaffTjenare alla arbetsmyror!

Här sitter jag på kontoret och inväntar ett möte som börjar nu om några minuter. Egentligen hade jag hellre gått på en tidig lunch och tagit det lugnt efter en såhär hektiskt förmiddag, men istället har de lagt ett två timmassmöte över lunchen, så vi får se om jag ens hinner med lunch efteråt. Längtar redan tills middagen då jag har rester i kylen från mammas köttgryta som hon bjöd på igår. Att jag verkligen aldrig kan ha en bra dag på jobbet, en bra dag rakt igenom. Det kan vara okej snuttar lite då och då, men aldrig speciellt många. Jag måste verkligen härifrån, jag måste verkligen hitta något som jag brinner för mer. Nä, nu börjar mötet strax så jag får börja röra mig ditåt!

Hoppas ni får en bra dag, hörni!

 

Livet som fisk

Mitt dykintresse bara växer för varje dag som går. I sommar tänkte jag och min kompis ta en liten tripp till Maldiverna och testa utrustningen i havet för första gången. Det ska tydligen vara sagolikt vackert, har så klart redan kollat in lite bilder men vill egentligen inte se för mycket eftersom det tar bort lite av upplevelsen. Det ska bli så otroligt skönt med semester, livet här hemma är ju så segt med jobb och andra måsten. Människan har kommit långt i utvecklingen, men ingen har ännu tänkt ut ett sätt att leva utan att behöva jobba. Tänk vilken bra tillvaro alla skulle ha om de kunde ägna all sin tid åt saker de tycker är roligt, utan att behöva oroa sig för att sätta mat på bordet och betala räkningar. Det är nog min nya besatthet av havet som får mig att tänka i de här banorna, för under ytan känns allting annorlunda, mer fritt. Man kanske borde fötts till en ståtlig val istället? Men jag antar att folk uppfattar mig mer som en guldfisk som simmar runt, runt och har ett närminne på några sekunder. Men jag har inte glömt presenten jag ska köpa på nätet till Lisa. Det blir en lyxig parfym!

Vissa har det bra ...

 

Äntligen!

Om det är någonting som jag alltid velat göra, som jag drömt om under en längre tid, så är det att dyka. Jag tror att min fascination för denna sport började med en fascination för rymden. När jag var liten läste jag nämligen boken om Tintin där han åker upp i rymden, och sedan den stunden ville jag göra detsamma. Samtidigt förstod jag att det var omöjligt att ordna med. Därav förflyttades mitt fokus till vad som kan betraktas som det näst bästa alternativet, nämligen dykning. Men av någon anledning så har jag inte haft tid eller hamnat i rätt kontext för att kunna testa på detta. Men det ändrades för en vecka sedan då en vän till mig berättade att han börjat på en dykkurs. Jag var inte sen att haka på, och igår var jag inne på Sportextreme och köpte dykutrustning. Det ska verkligen bli så otroligt kul att äntligen förverkliga denna dröm.

Till att börja med så kommer lektionerna att ske inomhus i en pool, men i takt med att vattnet blir varmare kommer vi sedan att förflytta oss till de riktiga vattnen och djupen. Någonting mer spännande och kittlande för min äventyrsnerv än att dyka efter vrak i Stockholms skärgård kan jag inte tänka mig!