Göra egen choklad

Finns det något som får en att bli mer sugen på choklad än att jobba hemifrån? Så är det i alla fall för mig. Jag har länge tänkt på att jag vill lära mig göra hemmagjord choklad så mellan varven under arbetsdagen surfar jag runt på nätet för att få inspiration. Nu har jag hittat ett startkit som Gustaf Mabrouk står bakom. Han är en välkänd chokladmakare som arbetar på STHLM Bean to Bear, så det verkar lovande. Själv har jag blivit sugen på att kunna göra vackra och goda chokladpraliner och jag har redan börjat tänka ut olika smakkombinationer som choklad och pistage, eller choklad och apelsin. Vad jag förstått är det extra viktigt med vilka råvaror man använder när man ska göra egen choklad. Kakaobönor är nog en av de viktigaste, och i startpaketet följer det med torkade kakaobönor från Colombia. Kan knappt vänta på att få börja, men nu är det nog dags att jobba lite till!

Comments are closed.